Menu

Ajankohtaista

Julkaistu 15 päivää sitten
Kauden 2017-2018 formula-julkistus, seuraa 360-livenä!

Tiistaina 11.4.2017 TAMK - Tampereen ammattikorkeakoulun formula-tiimi on valmis esittelemään uuden rakentamansa formula-auton alkavalle kaudelle. JJ-Net Group Oy on mukana taltioimassa tapahtumaa uuden 360-videokuvausteknologian avulla, joka tarjoaa live-lähetyksen suorana ja jälkilähetyksenä YouTubessa.

Kauan odotettu kuvausteknologia on käytössä Suomessa ensimmäistä kertaa ja tarjoaa sekä laadukkaan että helposti liikuteltavan kameralaitteiston 360-livestreamin esittämiseen, kertoo JJ-Net Groupin teknologiajohtaja Jussi Jeskanen.

Tampere UAS Motorsport on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva tiimi, joka kilpailee kansainvälisessä Formula Student -sarjassa. Kilpailujen ideana on kehittää opiskelijoiden osaamista oman alan vaativissa työtehtävissä ja tarjota autonvalmistajille ideoita tulevaisuuden autoihin. Jokainen tiimi valmistaa vuosittain uuden konseptiversion formula-autosta, ja kilpailee tällä kilpailuissa, jotka koostuvat monesta eri osa-alueesta.

Roll Out –tilaisuus järjestetään tiistaina 11.4.2017 klo 13.00 - 15.00, paikkana TAMK juhlasali D1-04. Tilaisuudessa esitellään uusi formula-auto sekä tiimin toimintaa yleisesti. Tapahtuma on kaikille avoin niin verkossa kuin paikan päällä.

https://www.youtube.com/watch?v=fILVmgzXKSQ
Julkaistu 1 kuukautta sitten
Sukellus lastensairaalan arkeen 360-videon avulla!

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kerää varoja valmistuvan uuden TAYS:in lasten ja nuorten sairaalan varustamiseen. JJ-Net Group Oy on tukenut viime vuonna hanketta toteuttamalla lahjoitussivuston yhdistykselle. Työ jatkuu, tällä hetkellä pöydällä on sairaalan tuominen ihmisten luo 360-teknologian avulla.

Tulevat 360-videot esittelevät sairaalan osastojen toimintaa hoitotoimenpiteistä päivän leikkihetkiin. Pääosassa ovat sairaalan henkilökunta ja lapset normaalissa sairaala-arjessa. Videoita voi katsella ja pyöritellä useilla erilaisilla näyttölaitteilla, kuten virtuaalilaseilla, älypuhelimilla, tableteilla ja pöytäkoneilla.

Lastensairaalalle toimitettavat videot toimivat hyvänä referenssinä uuden 360-teknologian tarjoamille mahdollisuuksille. Ensimmäisen kaupallisen käyttönsä teknologia saa osana JJ-Net Groupin oppimisympäristöä, jota käytetään mm. terveydenhuollon ja metsätalouden koulutuksessa.
Julkaistu 2 kuukautta sitten
JJ-Net Group mukana 360-videoiden tutkimushankkeessa!

JJ-Net Group Oy kehittää yhdessä seutukunnan yritysten (Nokia Technologies, Lynx Technology, BigHill Companies ja Leonidas) sekä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa 360-videoiden tulevaisuuden teknologiaa. Tavoitteena on luoda ratkaisu videoiden kuvaamisesta jakeluun asti hyödyntäen edistyksellisintä teknologiaa sekä viimeisimpiä tutkimustuloksia. Loppukäyttäjälle tämä merkitsee sulavaa käyttökokemusta, olipa päätelaitteena VR-lasit, kannettava tietokone tai älypuhelin.

Tutkimushankkeessa hyödynnetään paikallisten yritysten ja tutkimusyhteisön maailmanluokan osaamista mm. videokuvan signaalinkäsittelyssä ja visuaalisten elämysten taltioinnissa. JJ-Net Groupin ensimmäinen sovelluskohde tuotettavalle teknologialle löytyy oppimisratkaisujen laajentamisesta VR-sisällöllä.

Lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) markkinan arvioidaan kasvavan yli 100 miljardin euron kokoiseksi alle viidessä vuodessa. Erääksi markkinan kehittymisen kriittiseksi tekijäksi ennustetaan hyvälaatuisen sisällön saatavuus. JJ-Net Groupin tavoitteena on kehittää ratkaisuja tähän tarpeeseen erityisesti yrityssektorilla.
Julkaistu 2 kuukautta sitten
VirtualTampereen panoraamakuvia katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa!

JJ-Net Groupin tuottama VirtualTampere on panoraamakuvista koostettu verkkopalvelu, jonka kautta kävijä pääsee tutustumaan Tampereen mielenkiintoisimpiin kohteisiin, kuin olisi itse paikan päällä. Viime yönä verkkopalvelussa rikkoutui 2 miljoonan panoraaman katselukerran raja.

- Kaikki lähti liikkeelle harrastuksesta ja mielenkiinnosta kotipaikkaan, joten onhan tämä positiivinen yllätys kuinka VirtualTampere on tullut osaksi Tampereen ja koko Pirkanmaan tunnetuksi tekemistä, iloitsee markkinointipäällikkö Rami Lautaoja. Verkkopalvelun vahvuuksia on tuoda ihmisille kausittaiset mielenkiintoiset kohteet jo etukäteen kotisohville tutustuttaviksi, kuten tällä hetkellä luisteluradat ja talviuintipaikat, jatkaa Lautaoja.

Vuosien varrella VirtualTampere on edellyttänyt JJ-Net Groupin panoraamakuvaajilta useita kymmeniä ellei jopa satoja kuvauskeikkoja. Kuvaajat ovat nähneet monenlaisia kohteita koirapuistoista museoihin. Kysyttäessä Lauri Jeskaselta hänen mieleenpainuvimman kuvauskohteen, tulee vastaus välittömästi. Mielenkiintoisin kuvauspaikka oli ehdottomasti Tampereen Raatihuone, sillä siellä oli sitä kuuluisaa ”historian siipien havinaa”, kertoo Jeskanen.

VirtualTampereen löydät osoitteesta www.VirtualTampere.com
Olet täällä: EtusivuAjankohtaista