Menu

Chrome voi varoittaa asiakkaitasi sivustosi turvallisuudesta lokakuun jälkeen – Tarkista SSL!

syyskuu 20, 2017 | Facebook

Google Chrome on tällä hetkellä maailman käytetyin verkkoselain ja karkeasti joka toinen suomalainenkin on nostanut Chromen ykkösselaimekseen. Turvallisemman verkkoselauksen vuoksi Chrome alkaa lokakuusta 2017 lähtien ilmoittamaan käyttäjilleen varoitustekstejä suojaamattomien sivujen yhteydessä. 

Chrome –verkkoselain näyttää jatkossa ”Suojaamaton” / "Not Secure” –varoitustekstin, kun käyttäjä syöttää HTTP-sivulla sisältöä esimerkiksi lomakkeeseen tai kirjautumiskenttään. Sama varoitus näkyy kaikilla HTTP-sivuilla, joita käytetetään selaimen incognito –tilassa. Tähän ratkaisuna on hankkia palveluntarjoajalta sivustolle SSL-sertifikaatti, jolloin verkkosivuston osoitteet muuttuvat HTTPS-alkuisiksi. 

SSL-sertifikaatti (Secure Sockets Layer) salaa kaiken liikenteen palvelimen ja sivuston vierailijan välillä. Aikaisemmin on usein oletettu vain henkilötietoja kysyvien ja muiden luottamuksellista tietoa käsittelevien verkkopalveluiden, kuten pankkien verkkosivustojen ja erilaisten verkkokauppojen, käyttävän SSL-sertifikaattia. Kuitenkin Googlen pitkän tähtäimen tietoturvasuunnittelu ajaa perussivustotkin kohti HTTPS-alkuista aikaa. SSL-sertifikaatteja on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja, mutta perussivustoille riittää usein edullisempi perussuojaus, joka salauksen lisäksi luo hyvän turvallisen ensivaikutelman yrityksestä ja nostaa sivustoa hakukonetuloksissa ylemmäs verrattuna suojaamattomiin sivustoihin. 

Tarjoamme olemassa oleville asiakkaillemme nyt syystarjouksena perustason SSL-sertifikaatin aktivoinnin hintaan 60 euroa ensimmäisen vuoden ajaksi (normaali hinta 120 euroa per vuosi). Hinnat ilman arvonlisäveroa. 
Olet täällä: EtusivuAjankohtaista