Menu

Häiriö JJ-Netin verkkopalveluissa

marraskuu 28, 2018 | Facebook

JJ-Net Group Oy:n käyttämän palvelintilatarjoajan toimesta suoritettiin 27. marraskuuta suunnitellusti sekä käyttöjärjestelmä- että tietoturvapäivitykset JJ-Netin palvelinympäristöön. Päivityksen jälkeen osa palveluista alkoi hidastelemaan tai niihin ei saatu yhteyttä lainkaan.

Asiaa tutkittaessa ilmeni, että vika johtui tietoturvapäivitysten ja palvelimen käyttöjärjestelmän välisistä yhteensopivuusongelmista. Tietoturvapäivitysten osalta ei ollut enää mahdollisuutta palata päivityksiä edeltäneeseen tilaan.

Ratkaisuna päädyttiin siihen, että vian alaisuudessa olleet verkkopalvelut siirrettiin 27.11. ja 28.11. välisenä yönä kokonaan uuteen palvelinympäristöön, joka on yhteensopiva tietoturva- ja muiden palvelinpäivitysten kanssa. Siirtojen yhteydessä verkkopalveluissa esiintyi mm. SSL sertifikaateista tulevia virheilmoituksia. Nämä saatiin korjattua 28. päivän aamuun mennessä.

Verkkopalveluongelmat eivät ole aiheuttaneet sivustoille tietoturvariskejä tai henkilötietojen vuotamista. Suuri osa palveluista on saatu palautettua aamuyön aikana. Arvoimme vielä tällä hetkellä toimintahäiriöistä kärsivien palvelujen palautuvan normaaliksi iltapäivän aikana.

Pahoittelemme palvelinongelmasta aiheutuneita ongelmia. Pyydämme teitä ottamaan yhteyttä asiakastukeemme, mikäli havaitsette toimintahäiriöitä palveluissanne.


Olet täällä: EtusivuAjankohtaista