Menu

Muistathan verkkotunnusten tärkeyden?

marraskuu 13, 2018 | Facebook

Verkkotunnus on usein yrityksen verkko-osoite ja näkyvin osa liiketoiminnan tekemiseen, ainakin asiakkaillamme. Se on käytännössä yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön verkkosivuston tai muun verkkopalvelun koti. Verkko-osoite on todennäköisesti mietitty huolella yrityksen brändiin sopivaksi ja mahdollisesti helposti muistettavaksi. Voidaan todeta verkkotunnuksen olevan yrityksille erittäin tärkeä osa-alue markkinoinnissa ja viestinnässä – niin hyvässä ja pahassa.

Iltasanomat julkaisi tänään (13.11.2018) uutisen, jossa kertoi Viestintäviraston valvomien fi-verkkotunnusten alle alkaneen ilmestyä huijaavia verkkokauppoja. Esimerkiksi aikaisemmin hylättyjä verkkotunnuksia on valjastettu huijauskäyttöön rakentamalla niihin verkkokauppoja. Valitettavasti tällainen toiminta on yleistymässä. Viestintäviraston johtava asiantuntija Juhani Juselius kertookin, että kyse on Euroopassa jo parin vuoden ajan yleistyneestä huijausilmiöstä.

Verkkotunnuksia on eri päätteisiä, kuten juuri fi-päätteiset ja onkin tavallista, että yrityksillä on käytössä brändilleen myös yleisimmät com ja net –päätteet. Täten esimerkiksi mahdollista verkkokäyttäjän erehdyttämistä vastaavanlaisella com-päätteisellä verkkotunnuksella estetään melko tehokkaasti pelkästään omistamalla ko. verkkotunnus etukäteen. Omistetun, mutta käyttämättömän verkkotunnuksen voi aina uudelleenohjata oikeaan verkkotunnukseen ja siten pääsivustolle liiketoimintaa hyödyttämään. Yrityksen on hyvä viestintäsuunnittelussaan tiedostaa riskit verkkotunnusten osalta ja usein etukäteisvalmistelut auttavat.

Toimimme fi-verkkotunnusvälittäjäyrityksenä Viestintävirastolle ja kauttamme voi hankkia kansainvälisiä verkkotunnuksia, joten mikäli sinulla asiakkaamme on verkkotunnusten kanssa pulmia, niin autamme sinua mielellämme.


Olet täällä: EtusivuAjankohtaista